Băiatul cu pijamale în dungi

Băiatul cu pijamale în dungi

(Titlul original : The boy in the striped pajamas) fotografie0297

Autor: John Boyne

Prezentare: Aceasta este povestea unui baietel german pe nume Bruno, al carui tata a primit o slujba foarte importanta, ceea ce inseamna ca toata familia trebuie sa se mute departe de oras, intr-un loc ciudat, unde casa lor e singura locuinta adevarata si unde in spatele unor garduri nesfarsite se afla sute, poate mii de oameni imbracati in pijamale in dungi. Bruno se straduieste sa inteleaga ce se intampla in jurul sau. Cititorul banuieste despre ce e vorba, dar bietul Bruno, nu. Porneste asadar sa exploreze imprejurimile si intrezareste un punct care devine o pata si pata, un baiat.

Scrisa intr-un limbaj simplu, copilaresc, aceasta carte este mult mai mult decat o poveste pentru copii. Cititorul se va teme de momentul in care Bruno isi va pierde inocenta copilariei si va incepe sa intrezareasca adevarul, dar poate ca lucrurile vor evolua si mai rau si el nu va descoperi deloc adevarul.

Cartea lui John BoyneBaiatul cu pijamale in dungi s-a vandut in lumea intreaga in peste 2,5 milioane de exemplare si a fost ecranizata de curand de Miramax.

 

Povestea una simplă, iar acţiunea, privită prin ochii inocenţi ai băieţelului de 9 ani, Bruno, nu poate să nu stârnească o strângere de inimă cititorului.

          Obligat să se mute într-un loc ce pare pustiu, Bruno face o descoperire privind pe fereastra camerei lui : un gard dincolo de care o mare de oameni sunt îmbrăcaţi cu „pijamale în dungi”. Acesta nu este nici încântat de prezenţa atâtor soldaţi în casa în care tocmai s-a mutat, iar povestea „omului care curăţă zarzavaturi” – Pavel – îl intrigă deşi nu înţelege prea bine despre ce este vorba. Timpul trece, şi fiind o fire exploratoare, Bruno se împrieteneşte cu un băiat de cealaltă parte a gardului: Shmuel, şi aşa începe totul…

          Limbajul este unul accesibil, eu am terminat cartea în câteva ore, iar acum mă pregătesc să urmăresc ecranizarea. 😀

Advertisements

7 thoughts on “Băiatul cu pijamale în dungi

 1. georgiana says:

  Scurt si la obiect,ne spui atat cat trebuie sa stim despre carte,ne faci sa fim dornici de a o citi!!pe mine m-ai convins..trebuie doar sa termin ceea am inceput deja!felicitari,astept urmatoarea recenzie!!

  • mirunasipoezie says:

   Vă mulţumesc! Aceasta este, după părerea mea, o carte pentru toate vârstele, şi merită citită. Dar sunt curioasă, ce citiţi acum ?
   PS: Poate spre seară mai public o recenzie, că parcă-parcă, începe să se simtă aerul de vacanţă!:)

   • georgiana says:

    Recitesc defapt Torente,de Marie-Anne Desmarest,o carte draga mie pe care am dato cu imprumut in urma cu 14 ani..si dusa a fost..acum am cumarat 4 volume..imi lipseste 1 dar il voi gaisi cu siguranta!

   • mirunasipoezie says:

    Lectură plăcută, cred că am auzit şi eu de această carte, s-ar putea să o trec pe lista mea!:)

  • Eu am dat peste carte din întâmplare, apoi, după ce am devorat practic cartea în câteva ore, m-am uitat şi la film, şi am simţit cum mi se răsuceşte sufletul cu fiecare minut ce se apropia de final.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s